Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Heb ik lang last na het zetten van een implantaat?

De behandeling is niet pijnlijk omdat deze plaatsvindt onder plaatselijke verdoving. Tegen de napijn krijgt u medicijnen voorgeschreven van uw behandelaar.

 

Zwelling
Zwelling kunt u enigszins voorkomen door direct bij thuiskomst ijsklontjes, in een plastic zak met een washandje eromheen, tegen uw gezicht te houden. Dit mag gedurende maximaal een half uur per uur. Bovendien vermindert de kans op zwelling wanneer u de eerste twee nachten na de operatie een extra kussen onder uw hoofd legt.

 

Prikkelend of verdoofd gevoel
Een prikkelend en/of verdoofd gevoel in de lip of wang komt een enkele keer voor, met name wanneer implantaten in de onderkaak zijn geplaatst. Dit is meestal na korte tijd verdwenen.

 

Nabloedingen
Een lichte nabloeding kan gewoonlijk gestopt worden door gedurende minimaal 30 minuten stevig dicht te bijten op een twee maal dubbelgevouwen verbandgaasje.

 

Pijnstillers
Eventuele napijn kunt u het beste bestrijden met de voorgeschreven pijnstiller of Paracetamol 500 mg tabletten.

 

Desinfecterend middel
Na de ingreep is tandenpoetsen op de plaats rondom het implantaat niet mogelijk. U dient daarom uw mond na de operatie twee weken lang, drie maal daags te spoelen met een desinfecterend middel zoals bijvoorbeeld cloorhexidine of Corsodyl.

 

Als er een overmatige bloeding, pijn, huiduitslag of een andere reden tot ongerustheid optreedt, neemt u dan contact op met de praktijk.

Andere interessante categorieën

Stel een vraag