Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Algemene tandheelkunde

Mondzorgcentrum Takenhofplein besteed veel aandacht aan algemene tandheelkunde, zodat je gebit mooi en gezond blijft. Een van de belangrijkste taken van onze tandartsen is het voorkomen van gaatjes en tandvleesontstekingen. Door het gebit goed te onderhouden leggen we de basis voor een gezond gebit. Wij adviseren om je gebit twee keer per jaar door de tandarts te laten controleren.

Mocht je last hebben van tand- of kiespijn schroom dan niet om contact op te nemen. Bij pijnklachten bieden we u meestal dezelfde dag nog een afspraak aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Handige informatie over algemene tandheelkunde

Hieronder vind je alle handige informatie die je moet weten over goede mondhygiëne.

Halfjaarlijkse controle

Tijdens een controle zal de tandarts de staat van je mond en gebit inspecteren. Het is zeer belangrijk om het gebit regelmatig te laten controleren dit voorkomt dat er mondproblemen ontstaan die je zelf niet ziet. Als de mondproblemen eenmaal zijn opgetreden dan zal de overlast over het algemeen groter zijn. Elke twee jaar maakt de tandarts röntgenfoto’s. Indien een bezoek aan de mondhygiënist noodzakelijk is proberen we dit zoveel mogelijk met het tandarts bezoek te combineren.

Vullingen

Het kan zijn dat er cariës ofwel gaatjes in je gebit zijn ontstaan. De oorzaak hiervan is niet verwijderde tandplak dat zich aan tanden en kiezen hecht. Elke keer wanneer je iets eet of drinkt zetten bacteriën in tandplak suikers en koolhydraten in voedsel om in zuur. Je gebit is maar tegen een aantal ‘zuuraanvallen’ per dag bestand. Beperk het aantal eet- en drinkmomenten per dag. Zo kan het speeksel in je mond helpen om het gebit te beschermen.

In sommige gevallen zie of voel je de gaatjes zelf maar het kan zijn dat je er geen last van hebt. pas wanneer het gaatje het tandbeen bereikt, begint het pijn te doen, bijvoorbeeld tijdens het poetsen of wanneer je iets kouds of warms eet of drinkt.

Indien de tandarts een gaatje aantreft plannen we zo spoedig mogelijk een vervolgafspraak.

Wortelkanaalbehandeling

Je tand of kies kan ontstoken raken. Gevoeligheid met warm en koud, een dikke wang of hevige kiespijn kunnen signalen zijn van een ontsteking. Het kan ook zijn dat je (nog) geen klachten hebt. De tandarts ziet de ontsteking bijvoorbeeld op een controle foto of tijdens het vullen van de kies.

Een wortelkanaalbehandeling doet de tandarts altijd onder plaatselijke verdoving. De tandarts boort de kies op het kauwvlak open en haalt met vijltjes het ontstoken weefsel en de zenuw uit het kanaal. Nadat de kanaaltjes zijn schoongespoeld worden deze weer opgevuld met rubberen stiftjes en tot slot wordt de kies met een vulling afgesloten. Het kan zijn dat voor deze behandeling twee afspraken worden gepland. De kies krijgt na de eerste behandeling een tijdelijke vulling.

Angsttandarts

Allereerst is het goed te weten dat je niet de enige bent. Zo’n 2,5 miljoen Nederlanders hebben last van tandartsangst. Paniek- en angstaanvallen zijn de tandartsen bij Mondzorgcentrum Takenhofplein niet vreemd. De tandartsen zijn getraind om hier goed mee om te gaan.

We hebben begrip voor je angst, laat je er dus niet van weerhouden om een bezoek aan de tandarts te plannen. De tandarts staat samen met zijn team voor je klaar, neemt de tijd en luistert. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over wat er gaat gebeuren. We beginnen pas met de behandeling wanneer je er klaar voor bent. Verder is er afleiding. Boven elke behandelstoel hangt een televisie. We werken snel en efficiënt zodat je niet onnodig lang hoeft te wachten.

Na een aantal goede ervaringen met de tandarts zal de angst langzaam verdwijnen. De tandartsen zijn getraind om deze positieve ervaringen te faciliteren.

Waarom kiezen voor Mondzorgcentrum Takenhofplein?

  • Geen lange wachtlijsten
  • Bij spoedgevallen dezelfde dag een afspraak
  • Moderne praktijk en technieken
  • Ervaring met angstpatiënten

Afspraak maken

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tevreden patiënten

Prettige en kundige tandarts. Kan alles vragen en krijg op alles een bevredigend antwoord. Blijft altijd rustig en blijft communiceren. Ben blij met deze tandarts.

Anoniem

Routebeschrijving Mondzorgcentrum

In tegenstelling tot wat de meeste routeplanners vermelden ga je op de rotonde na de afslag Grave/Dukenburg direct rechtsaf bij het bord met nummer 6, dus nog voor de afslag Kleve/ziekenhuizen/centrum.

Handige informatie Mondzorgcentrum

Openingstijden Mondzorgcentrum

Maandag
08:00 – 17:30
Dinsdag
08:00 – 17:30
Woensdag
08:00 – 17:30
Donderdag
08:00 – 17:30
Vrijdag
08:00 – 16:30

Ons team

Mondzorgcentrum Takenhofplein bestaat uit een professioneel team van tandartsen, mondhygiënisten en assistenten. Tijdens een vrijblijvend consult informeren zij je graag over de mogelijkheden.