Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Tarieven, vergoedingen en betalingen voor tandheelkundige zorg

U krijgt bij ons voorafgaand aan uw behandeling altijd eerst een behandelvoorstel.

In de wirwar van prijslijsten voor behandelingen en kosten voor techniek, wettelijk eigen risico, wettelijke eigen bijdrage, zelfgekozen extra eigen risico en gehele of gedeeltelijke vergoeding door uw verzekeraar of vergoeding uit de basisverzekering kunnen wij ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

Belangrijk voor u is om te weten dat wij altijd, voorafgaand aan uw behandeling, eerst met u bespreken wat uw wensen zijn, wat er moet gebeuren en welke behandelingen mogelijk zijn. Daarbij krijgt u van ons altijd een behandelvoorstel. En omdat u natuurlijk wilt weten wat dat gaat kosten krijgt u vanaf € 150,00 altijd een kostenbegroting mee waarin ook wordt aangegeven wat de eventuele vergoeding van uw zorgverzekeraar is en wat u zelf moet betalen. U weet altijd waar u aan toe bent en de behandeling wordt pas gestart nadat u toestemming heeft gegeven.

Mocht u toch voor uzelf een beeld willen krijgen van de mogelijke kosten voor behandelingen dan vindt u hieronder een aantal nuttige doorklikmogelijkheden met uitgebreide informatie over tandartstarieven, techniekkosten en betalingsvoorwaarden.

Tandartstarieven 2024

De prestaties en tarieven voor tandheelkunde worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en zijn voor alle tandartsen hetzelfde.
Een periodieke controle (C002) kost bijvoorbeeld € 26,75 en een verdoving (A10) kost € 17,60.
Voor alle prestaties en tarieven voor tandheelkunde 2024 klik hier. 

Materiaal- en techniekkosten

Naast kosten voor de tandarts kan het zijn dat er materiaal- en techniekkosten in rekening gebracht worden. Dit geldt bijvoorbeeld bij het vervaardigen van een kroon of een prothese. Wij werken samen met Excent tandtechniek Nijmegen.

Op u begroting vermelden wij de tandartskosten (het honorarium) en de techniekkosten.
Voor een overzicht van de techniekkosten klik hier.

Wat kost een behandeling?

Een aantal voorbeelden van veel voorkomende behandelingen vindt u hier. Houd er rekening mee dat iedere begroting persoonsgebonden is en afhangt van uw eigen gebitssituatie. De voorbeeld begrotingen zijn enkel een richtlijn.

Vergoedingen door de zorgverzekeraar

Welk deel van de tandartskosten door uw zorgverzekering wordt vergoed hangt af van uw leeftijd en hoe u verzekerd bent (alleen uw basisverzekering of ook een aanvullende tandartsverzekering). De basisverzekering is voor iedereen gelijk. Tussen aanvullende verzekeringen zitten verschillen. De ene verzekeraar vergoedt meer dan de andere.

Mondzorgcentrum Takenhofplein heeft een contract met VGZ voor implantologie en prothetiek en een contract voor tandprothetiek met CZ

Betalingen tandheelkundige zorg

De nota voor uw behandelingen hebben wij uitbesteed aan infomedics. Zij zijn gespecialiseerd in facturatie en het innen van medische declaraties. In de meeste gevallen dienen zij uw nota eerst in bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt vervolgens alleen een (rest)nota voor kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoed.
Voor meer informatie en de betalingsvoorwaarden van infomedics klik hier.

 

Pinnen of contant afrekenen:

Wanneer u aan de balie afrekent na een behandeling, krijgt u de factuur als betaalbewijs mee. Deze kunt u eventueel bij uw zorgverzekeraar indienen. Bij ons rekent u aan de balie af in onderstaande gevallen:

  • Eigen voorkeur, u wilt liever zelf bij uw verzekering declareren
  • Geen aanvullende (AV) tandartsverzekering
  • Wanbetalingsverleden
  • Bij eenmalige bezoek (zoals spoeddienst of een second opinion)

Alle informatie aangaande Tarieven en voorwaarden tandheelkundige zorg kunt u eveneens inzien of opvragen bij de balie van onze praktijk.