Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Facings

Facings zijn een soort schildjes van composiet of porselein die aan de voorzijde van een bestaande tand worden bevestigd. Facings zijn het best te vergelijken met een soort kunstnagels. Facings werken volgens hetzelfde principe. Als er bijvoorbeeld een stukje tand is afgebroken of de tand is verkleurd dan kan een facing worden geplaatst om de tand weer tot een esthetisch mooi geheel te maken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Handige informatie over een facing

Hieronder vind je alle handige informatie die je moet weten over een facing.

Wat kost een facing?

De kosten van facings zijn gebaseerd op de door de Nederlandse Zorgauthoriteit (NZa) jaarlijks vastgestelde wettelijke tandartstarieven en techniekkosten van de facing. Deze techniekkosten kunnen per tandarts enigszins verschillen omdat niet iedere tandarts van dezelfde materialen gebruik maakt. Bij ons staat kwaliteit voorop. We garanderen dat we ons uiterste best doen om de beste kwaliteit tegen de beste prijs te leveren! Plan vrijblijvend een afspraak om een persoonlijke prijsopgave te ontvangen.

Hoe lang gaat een facing mee?

Normaal gesproken blijven facings voor een lange tijd zitten. Dan hebben we het over vele jaren. Echter wanneer je met een facing veel tandenknarst of nagels bijt, kan het zijn dat de facing los komt en afbreekt.

Wanneer kies ik voor een facing?

We passen facings toe bij verkleurde en/of onregelmatig gevormde tanden, zodat je weer een mooie regelmatige lijn witte tanden krijgt, zonder spleetjes. Met behulp van een facing kunnen we jouw uitstraling vrij snel compleet veranderen. Afhankelijk van je wensen en uiteraard je tanden kunnen we de facings afstemmen op lengte, kleur en uitstraling.

Hoe werkt een behandeling voor facings

Voor het maken van een facing plannen we twee afspraken. Tijdens de eerste afspraak wordt onder verdoving je eigen tand bijgeslepen. Vervolgens maken we van composiet een noodfacing. Deze facing is stevig genoeg om in te houden tot je tweede afspraak. Vervolgens wordt er een gebitsafdruk gemaakt. De afdruk sturen we op naar het tandtechnisch laboratorium waar de definitieve porseleinen facing wordt vervaardigd.

Circa 2 tot 3 weken later wordt de noodfacing verwijderd en de definitieve facing geplaatst.

Waarom kiezen voor Mondzorgcentrum Takenhofplein?

  • Geen lange wachtlijsten voor het laten zetten van een facing
  • 100% veilig voor je gebit
  • Moderne praktijk en technieken
  • Veel ervaring in esthetische tandheelkunde
  • Stralend witte tanden

Afspraak maken voor een facing

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tevreden patiënten

Prettige en kundige tandarts. Kan alles vragen en krijg op alles een bevredigend antwoord. Blijft altijd rustig en blijft communiceren. Ben blij met deze tandarts.

Anoniem

Routebeschrijving Mondzorgcentrum

In tegenstelling tot wat de meeste routeplanners vermelden ga je op de rotonde na de afslag Grave/Dukenburg direct rechtsaf bij het bord met nummer 6, dus nog voor de afslag Kleve/ziekenhuizen/centrum.

Handige informatie Mondzorgcentrum

Openingstijden Mondzorgcentrum

Maandag
08:00 – 17:30
Dinsdag
08:00 – 17:30
Woensdag
08:00 – 17:30
Donderdag
08:00 – 17:30
Vrijdag
08:00 – 16:30

Ons team

Mondzdorgcentrum Takenhofplein bestaat uit een professioneel team van tandartsen, mondhygiënisten en assistenten.rnrnTijdens een vrijblijvend consult informeren zij je graag over de mogelijkheden.