Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Implantaat

Wanneer je één of meer tanden mist, is een implantaat misschien een goede optie. Door ontbrekende tanden en kiezen te vervangen door implantaten wordt een blijvende natuurlijke uitstraling bereikt. Implantaten zijn titanium ‘wortels’ die in het kaakbot worden geplaatst. Hier overheen wordt vervolgens de nieuwe kies of tand geplaatst. De behandeling is niet pijnlijk omdat deze plaatsvindt onder plaatselijke verdoving.

Naast implantaten is het ook mogelijk om gebitsprothese op implantaten te laten zetten. Onze tandartsen zullen je bij deze keuze adviseren zodat je altijd de beste keuze maakt.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Handige informatie over implantaten

Hieronder vind je alle handige informatie die je moet weten over implantaten.

Wat kost een implantaat?

De specifieke kosten voor het plaatsen van een implantaat hangen af van je situatie. Zo hangt het af van de plek, de hoeveelheid implantaten en of jouw verzekering het plaatsen van een implantaat dekt. Neem vrijblijvend contact met ons op om meer informatie te krijgen de mogelijkheden en de kosten voor je specifieke situatie. Informeer altijd bij jouw verzekering welke kosten wel en niet worden vergoed!

Hoe lang gaat een implantaat mee?

Implantaten gaan normaal gesproken tientallen jaren mee. Dit is echter volledig afhankelijk van je mondhygiëne. Een slechte mondhygiëne kan zorgen voor tandbederf, waardoor een implantaat los kan gaan zitten. Dat kan ook omdat je bijvoorbeeld rookt. Het is daarom belangrijk om regelmatig een bezoek te brengen aan de tandarts of mondhygiëniste, zodat je mondgezondheid kan worden gewaarborgd.

Wanneer kies ik voor een implantaat?

Implantaten zijn bij uitstek geschikt om je aangezicht te herstellen en je gebit te repareren. Implantaten zijn een comfortabele en duurzame oplossing en zien er uit als jouw ‘eigen’ tanden. Je zult het verschil dan ook nauwelijks merken. Je tanden zitten stevig vast en voelen zeer natuurlijk aan. Bovendien spaar je je gezonde tanden, maar belangrijker: je kunt weer vol zelfvertrouwen eten, praten én lachen.

Hoe werkt een implantaatbehandeling?

Eerst krijg je een plaatselijke verdoving. Het implantaat wordt in het kaakbot ingebracht. Het tandvlees wordt gehecht waardoor het implantaat voor je niet zichtbaar is. Deze aanpak bezorgt minder napijn. Bovendien is er minder kans op infectie. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep moet je rekening houden met enige zwelling en/of verkleuring van de slijmvliezen, wang en lippen. Deze zijn vrijwel altijd van voorbijgaande aard.

Drie tot zes maanden na het inbrengen is het implantaat stevig in het bot verankerd. Je mag het implantaat in deze periode niet belasten. Een tijdelijk geplaatste voorziening waarborgt de kauwfunctie en de esthetiek zoveel mogelijk.

Nadat het implantaat of de implantaten in het kaakbot zijn vastgegroeid plaatst de tandarts hierop de kroon, brug of prothese.

Waarom kiezen voor Mondzorgcentrum Takenhofplein?

  • Geen lange wachtlijsten voor het laten zetten van implantaten
  • 100% veilig voor je gebit
  • Moderne praktijk en technieken
  • Natuurlijke uitstraling

Afspraak maken voor implantaten

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tevreden patiënten

Prettige en kundige tandarts. Kan alles vragen en krijg op alles een bevredigend antwoord. Blijft altijd rustig en blijft communiceren. Ben blij met deze tandarts.

Anoniem

Routebeschrijving Mondzorgcentrum

In tegenstelling tot wat de meeste routeplanners vermelden ga je op de rotonde na de afslag Grave/Dukenburg direct rechtsaf bij het bord met nummer 6, dus nog voor de afslag Kleve/ziekenhuizen/centrum.

Handige informatie Mondzorgcentrum

Openingstijden Mondzorgcentrum

Maandag
08:00 – 17:30
Dinsdag
08:00 – 17:30
Woensdag
08:00 – 17:30
Donderdag
08:00 – 17:30
Vrijdag
08:00 – 16:30

Ons team

Mondzorgcentrum Takenhofplein bestaat uit een professioneel team van tandartsen, mondhygiënisten en assistenten. Tijdens een vrijblijvend consult informeren zij je graag over de mogelijkheden.