Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Klikgebit

Biedt je kunstgebit niet meer voldoende stevigheid en zekerheid? Dan kun je in overleg met de tandarts overstappen op een klikgebit. Dat blijft vrijwel een leven lang goed. Het zal je kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren en zorgt dat je weer onbezorgd gaat lachen en kunt eten wat jij lekker vindt.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Handige informatie over een klikgebit

Hieronder vind je alle handige informatie die je moet weten over orthodontie.

Wat kost het?

Een klikgebit kost meer dan een normale gebitsprothese. Maar in veel gevallen wordt de volledige prothese op implantaten vergoed vanuit de basisverzekering. De tandarts vraagt hiervoor een machtiging aan. Bij goedkeuring door je verzekering betaal je alleen de wettelijke eigen bijdrage en het jaarlijks eigen risico.

Plan vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Klikgebit of kunstgebit?

Je kunstgebit of gebitsprothese kan los gaan zitten. Misschien is je kaakbot geslonken en geeft daardoor minder steun. Een klikgebit heeft dan de voorkeur boven een normaal kunstgebit. Vaak kun je je kunstgebit nog vastplakken met kleefpasta. Maar wanneer je kaak verder slinkt zal het advies zijn om een klikgebit te nemen. Dat wordt namelijk vastgemaakt op een aantal implantaten. Je gebit vindt weer steun en zit niet meer los.

Hoe verzorg ik een klikgebit?

Na de implantologiebehandeling en het plaatsen van je nieuwe klikgebit, adviseren wij jaarlijks een controle in te plannen. Daarbij wordt zowel het klikgebit als het weefsel rondom de implantaten nagekeken op slijtage, mobiliteit, plaque en tandsteen.

Met controle en goed onderhoud van de implantaten worden mogelijk onnodige hoge kosten in de toekomst voorkomen. Afhankelijk van je aanvullende tandartsverzekering wordt dit geheel of gedeeltelijk vergoed.

Hoe werkt een klikgebit behandeling?

Voordat het klikgebit wordt gemaakt worden eerst implantaten geplaatst. Klik hier voor uitleg over een implantaatbehandeling.

Na 3 tot 6 maanden worden de implantaten vrijgelegd. Hierna wordt het kliksysteem op de implantaten gemaakt. Dat kan met magnetische drukknoppen of een steg. Dan gaat de tandtechnieker aan de slag met je prothese. Dat duurt ongeveer zes weken waarin je meerdere malen de praktijk bezoekt voor het maken van afdrukken en het bepalen van de beet en de kleur.

Waarom kiezen voor Mondzorgcentrum Takenhofplein?

  • Geen lange wachtlijsten voor het laten zetten van een klikgebit
  • 100% veilig voor je gebit
  • Moderne praktijk en technieken
  • Voorrang bij pijn en klachten

Afspraak maken voor een Klikgebit

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tevreden patiënten

Prettige en kundige tandarts. Kan alles vragen en krijg op alles een bevredigend antwoord. Blijft altijd rustig en blijft communiceren. Ben blij met deze tandarts.

Anoniem

Routebeschrijving Mondzorgcentrum

In tegenstelling tot wat de meeste routeplanners vermelden ga je op de rotonde na de afslag Grave/Dukenburg direct rechtsaf bij het bord met nummer 6, dus nog voor de afslag Kleve/ziekenhuizen/centrum.

Handige informatie Mondzorgcentrum

Openingstijden Mondzorgcentrum

Maandag
08:00 – 17:30
Dinsdag
08:00 – 17:30
Woensdag
08:00 – 17:30
Donderdag
08:00 – 17:30
Vrijdag
08:00 – 16:30

Ons team

Mondzorgcentrum Takenhofplein bestaat uit een professioneel team van tandartsen, mondhygiënisten en assistenten. Tijdens een vrijblijvend consult informeren zij je graag over de mogelijkheden.