Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Bruggen

Een tandheelkundige brug is een goede manier om ontbrekende tanden te vervangen. Een brug bevat een kunstmatige tand (de pontic) die vastzit aan de aangrenzende tanden of implantaten, de pijlers. De pijlers worden vaak voorzien van kronen voor extra stevigheid. Bruggen worden op maat gemaakt van duurzame materialen zoals porselein, keramiek of metaal. Hierdoor zijn ze niet alleen functioneel, maar zien ze er ook natuurlijk uit. Een brug herstelt je glimlach en voorkomt dat andere tanden verschuiven, wat verdere problemen kan geven.

Een brug biedt veel voordelen. Het helpt je weer normaal te kauwen en te praten en geeft een betere balans in je mond. Als je een brug overweegt, moet je weten dat het zorgvuldige planning en voorbereiding vereist. De aangrenzende tanden worden klaargemaakt om de brug goed vast te houden. Er worden nauwkeurige afdrukken gemaakt om een perfecte pasvorm te garanderen.

Denk je dat een brug iets voor jou is? Neem dan contact op met Mondzorgcentrum Takenhofdplein tandarts om te bepalen of het de beste oplossing is voor jou. Zorg voor goede mondhygiëne en ga regelmatig op controle om de brug in goede conditie te houden.