Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Wat zijn bruggen?

Bruggen vormen een essentieel onderdeel van tandherstel en onderhoud. Ze bieden een duurzame oplossing voor het vervangen van ontbrekende tanden en kiezen. In deze gids duiken we diep in de wereld van tandheelkundige bruggen, het plaatsingsproces, de kosten en alternatieve behandelingen. Ook ontvang je informatie over hoe je jouw brug kunt onderhouden om een gezonde glimlach te behouden.

Wat zijn bruggen?

Bruggen zijn tandheelkundige apparaten die ontbrekende tanden vervangen. Ze worden gebruikt om de functionaliteit en esthetiek van de mond te herstellen. Een brug bestaat meestal uit twee kronen aan weerszijden van het gat, met een kunsttand ertussen. Het is belangrijk om te kiezen voor duurzaam tandherstel om de levensduur van de brug te verlengen.

Hoe werken bruggen

Bruggen werken door de lege ruimte op te vullen waar een tand ontbreekt. Ze worden vastgezet aan de aangrenzende tanden en bieden zo stabiliteit en functionaliteit. Het is essentieel om regelmatig onderhoud te plegen om de brug in optimale conditie te houden. Regelmatige controles bij de tandarts zijn ook cruciaal om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen.

De behandeling

Het plaatsen van een brug is een zorgvuldig proces. Eerst wordt de ruimte voorbereid waar de brug komt. De aangrenzende tanden worden geslepen om plaats te maken voor de brug. Vervolgens wordt een afdruk gemaakt om een perfect passende brug te creëren. Na het plaatsen is het belangrijk om de brug goed te reinigen en regelmatig te controleren op slijtage.

Hoe lang duurt het zetten van bruggen

Het zetten van een brug kan variëren, maar meestal duurt het een paar weken. Het is belangrijk om gedurende dit proces goede mondhygiëne te handhaven en eventuele aanwijzingen van de tandarts nauwgezet op te volgen. Een goed geplaatste brug kan vele jaren meegaan, mits deze goed wordt onderhouden.

Wat kost een brug?

De kosten van een brug kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het materiaal en de complexiteit van de plaatsing. Het is raadzaam om verschillende offertes te vergelijken en de mogelijkheden voor vergoeding vanuit de zorgverzekering te onderzoeken. Een investering in een kwalitatieve brug is een investering in een gezonde toekomst.

Wat is de garantie op een brug

De garantie op een brug kan verschillen per tandartspraktijk en materiaal. Het is belangrijk om dit vooraf te bespreken en vast te leggen. Goed onderhoud en regelmatige controles kunnen de levensduur van de brug verlengen en problemen voorkomen.

Alternatieven voor bruggen

Naast bruggen zijn er ook andere opties zoals implantaten en partiële protheses. Elk van deze opties heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Het is belangrijk om samen met de tandarts te overwegen welke oplossing het beste past bij jouw situatie en behoeften.

Een glimlach voor de toekomst

Bruggen zijn een effectieve en duurzame oplossing voor het vervangen van ontbrekende tanden. Door zorgvuldige plaatsing, regelmatig onderhoud en goede mondhygiëne kan een brug vele jaren meegaan. Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn en de juiste keuzes te maken om een gezonde en stralende glimlach te behouden.

Heeft u een specifieke vraag over de mogelijkheden van het plaatsen van bruggen, neem dan gerust contact op via 024 212 212 8 of balie@mctp.nl. Of maak direct een afspraak.

Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken voor uw gebit.

Andere interessante categorieën

Stel een vraag