Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Kronen

Kronen zijn een veelgebruikte oplossing voor beschadigde of verzwakte tanden. Een kroon is een op maat gemaakte kap die over een bestaande tand wordt geplaatst om deze te versterken en er weer als nieuw uit te laten zien. Meestal zijn kronen gemaakt van keramiek of porselein, waardoor ze een natuurlijke uitstraling hebben. Ze helpen niet alleen bij het verbeteren van de esthetiek, maar bieden ook extra stevigheid.

Kronen zijn handig in situaties waarin tanden beschadigd zijn door bijvoorbeeld tandbederf of een breuk. Voordat de kroon geplaatst wordt, zal je tandarts de tand prepareren en een afdruk maken om ervoor te zorgen dat de kroon goed past. Soms wordt er een tijdelijke kroon geplaatst terwijl de definitieve kroon wordt gemaakt. De definitieve kroon kan daarna stevig op de tand worden bevestigd.

Overweeg je een kroon? Bespreek dit dan met je tandarts om te zien of het de beste oplossing voor jou is. Zorg voor een goede mondhygiëne en ga regelmatig op controle om je kronen in topconditie te houden.