Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen zijn duurzame vervangers voor één of meer tanden of kiezen. Wanneer één of meer tanden of kiezen ontbreken of beschadigd zijn, kunnen ze worden vervangen door een brug of een kroon te plaatsen met als doel je weer een ‘natuurlijk’ gebit te geven. Een kroon wordt als een soort dopje over de oude tand vastgelijmd. Een kroon of brug kan over het algemeen binnen twee weken na de eerste behandeling (afdruk) geplaatst worden. Het is belangrijk dat de kroon of brug na het bevestigen regelmatig wordt gecontroleerd door je tandarts. Ook is het belangrijk dat de kroon of brug goed gepoetst en schoongemaakt wordt. Want ook voor een kroon of brug geldt: voorkomen is beter dan genezen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Handige informatie over kronen en bruggen

Hieronder vind je alle handige informatie die je moet weten over kronen en bruggen.

Wat kosten kronen en bruggen?

De kosten van kronen en bruggen zijn gebaseerd op de door de Nederlandse Zorgauthoriteit (NZa) jaarlijks wettelijk vastgestelde tandartstarieven en de techniekkosten van een kroon of brug. Deze techniekkosten kunnen per tandarts enigszins verschillen, omdat niet iedere tandarts van dezelfde materialen gebruik maakt. Bij ons staat kwaliteit voorop, we garanderen dat we ons uiterste best doen om de beste kwaliteit tegen de beste prijs te leveren! Plan vrijblijvend een afspraak om een persoonlijke prijsopgave te ontvangen.

Hoe lang gaan kronen en bruggen mee?

Hoe lang een kroon of een brug meegaat verschilt van persoon tot persoon. In principe zijn ze bedoeld om een leven lang mee te gaan, maar in de praktijk is dit niet altijd het geval. Om zo lang mogelijk te doen met een kroon of brug is een goede mondhygiëne van groot belang. Bij tandbederf wordt de kans namelijk steeds groter dat de kroon of brug uitvalt.

Wanneer kies ik voor kronen en bruggen?

Wanneer een tand of kies is beschadigd of ontbreekt kan een kroon of een brug een ideale oplossing zijn. Maar ook wanneer je een eigen tand of kies niet mooi vindt kan deze “bekroond” worden. Je beslist zelf mee over de kleur en de vorm. Een kroon of brug maakt je gebit weer stralend en compleet.

Hoe werkt een kronen en bruggen behandeling?

Voor het maken van een kroon of brug plannen we twee afspraken. Tijdens de eerste afspraak wordt onder verdoving je eigen tand of kies omslepen. Vervolgens maken we een noodkroon. De constructie is stevig genoeg om in te houden tot je tweede afspraak. Van deze noodkroon of noodbrug wordt een afdruk gemaakt. De afdruk sturen we op naar het tandtechnisch laboratorium waar de definitieve porseleinen kroon of brug wordt vervaardigd.

Circa 2 tot 3 weken later wordt de noodkroon of noodbrug verwijderd en de definitieve kroon of brug geplaatst.

Waarom kiezen voor Mondzorgcentrum Takenhofplein?

  • Geen lange wachtlijsten voor kronen en bruggen
  • Begrip voor angst
  • Moderne praktijk
  • Veel ervaring in esthetische tandheelkunde
  • Persoonlijke benadering

Afspraak maken voor het laten zetten van kronen en bruggen

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tevreden patiënten

Prettige en kundige tandarts. Kan alles vragen en krijg op alles een bevredigend antwoord. Blijft altijd rustig en blijft communiceren. Ben blij met deze tandarts. Anoniem

Routebeschrijving Mondzorgcentrum

In tegenstelling tot wat de meeste routeplanners vermelden ga je op de rotonde na de afslag Grave/Dukenburg direct rechtsaf bij het bord met nummer 6, dus nog voor de afslag Kleve/ziekenhuizen/centrum.

Handige informatie Mondzorgcentrum

Openingstijden Mondzorgcentrum

Maandag
08:00 – 17:30
Dinsdag
08:00 – 17:30
Woensdag
08:00 – 17:30
Donderdag
08:00 – 17:30
Vrijdag
08:00 – 16:30

Ons team

Mondzorgcentrum Takenhofplein bestaat uit een professioneel team van tandartsen, mondhygiënisten en assistenten. Tijdens een vrijblijvend consult informeren zij je graag over de mogelijkheden.