Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Implantaat

Implantaten zijn een betrouwbare manier om ontbrekende tanden te vervangen. Ze bestaan uit titanium schroeven die in het kaakbot worden geplaatst om de functie van tandwortels over te nemen. Hierop komen kronen, bruggen of protheses te staan, die de tanden vervangen. Een implantaat voelt als een natuurlijke tand en helpt je weer goed te kauwen en praten.

Het plaatsen van implantaten heeft veel voordelen. Ze voorkomen dat andere tanden verschuiven en zorgen voor een stabiele basis voor je gebit. Daarnaast stimuleren implantaten het kaakbot, waardoor botverlies wordt voorkomen. Voor de behandeling beoordeelt je tandarts de gezondheid van je mond en je kaakbot. Als alles geschikt is, wordt het implantaat geplaatst en volgt een herstelperiode waarin het implantaat stevig vastgroeit.

Denk je dat implantaten iets voor jou zijn? Praat er dan over met je tandarts. Samen kunnen jullie bepalen of deze oplossing bij jou past. Blijf zorgen voor een goede mondhygiëne en bezoek regelmatig je tandarts om je implantaten in goede staat te houden.