Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Orthodontie

Orthodontie is het vakgebied dat zich richt op het corrigeren van scheve tanden en onregelmatige kaken. Met behulp van beugels, aligners of andere hulpmiddelen worden tanden geleidelijk op hun plek gezet voor een gezondere en mooiere glimlach. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van het uiterlijk, maar zorgt ook voor een betere mondgezondheid door tanden gemakkelijker te kunnen reinigen en een goede beet te creëren.

Orthodontische behandelingen bieden veel voordelen. Ze helpen bij problemen zoals overbeet, onderbeet, kruisbeet of scheve tanden. Een behandeling begint met een uitgebreide evaluatie door je orthodontist, die een behandelplan opstelt op basis van jouw specifieke behoeften. Beugels en aligners worden op maat gemaakt voor een comfortabele en effectieve correctie. De duur van de behandeling varieert per patiënt, afhankelijk van de complexiteit van het probleem.

Als je denkt dat orthodontie iets voor jou is, bespreek het dan met je tandarts of orthodontist. Samen stellen jullie een plan op om jouw glimlach te verbeteren. Zorg dat je je beugel of aligners goed onderhoudt en ga regelmatig langs voor controle om de voortgang van je behandeling te volgen.