Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Orthodontie Nijmegen

Er goed uitzien en je lekker voelen, daar hoort een mooie glimlach bij en orthodontie kan daarbij helpen. Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het optimaliseren van de stand van de tanden.

Ana Coelho is de tandarts voor orthodontie Nijmegen bij Mondzorgcentrum Takenhofplein. Na haar opleiding tot tandarts heeft ze zich gespecialiseerd tot tandarts voor orthodontie. Ze heeft jarenlang haar eigen praktijk in Portugal gehad. Sinds 2017 zien we haar bij Mondzorgcentrum Takenhofplein. Haar perfectionisme heeft al veel mooie glimlachen gerealiseerd.

Op het gebied van orthodontie zijn heel veel mogelijkheden. Plan vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Handige informatie over orthodontie

Hieronder vind je alle handige informatie die je moet weten over orthodontie.

Wat kost een beugel?

De prijs van je beugel hangt af van het behandelplan dat voor jouw gebit nodig is. Om een behandelplan op te stellen nodigen we je uit voor een eerste kennismaking. Ana bekijkt de situatie en bespreekt de mogelijkheden. De kosten van dit consult zijn €22,16. Daarna plannen we een uitgebreide intake. Daarbij maken we foto’s en gebitsmodellen. Op basis daarvan wordt het behandelplan geschreven en een begroting gemaakt.

Let op: Je bent niet automatisch verzekerd voor orthodontie. Daarvoor heeft een van je ouders (of jijzelf) een aanvullende tandartsverzekering met orthodontiepakket nodig.

Wanneer kies ik voor een beugel?

Tegenwoordig is een beugel heel gewoon. Veel kinderen maar ook volwassenen dragen een beugel.

Met behulp van een beugel kunnen tanden die scheef of naar voren staan worden rechtgezet. Als er te weinig of juist te veel ruimte in je gebit is of als tanden en kiezen niet goed op elkaar passen en bijten daardoor bijvoorbeeld lastig is kan dit met hulp van een beugel gecorrigeerd worden.

Een beugel is even wennen maar het geeft een prachtig resultaat. Bovendien is er minder kans op gaatjes en tandvleesziekten met een regelmatig gebit.

Wat voor type beugels zijn er?

De bekendste beugels zijn zonder meer de buitenboordbeugel en de slotjesbeugel. Er zijn echter veel meer beugels die ieder hun eigen functie hebben. De tandarts voor orthodontie zal door persoonlijke inspectie en röntgenfoto’s bepalen welke beugel het beste zal werken om je gebit mooi recht te krijgen.

Het mooiste is natuurlijk als de beugel niet zichtbaar is. Gelukkig zijn hier tegenwoordig steeds meer mogelijkheden voor. In plaats van de bekende blokjes is het ook mogelijk om keramische blokjes te plaatsen. Zo zal niemand de beugel in je mond opmerken.

Beugel voor kinderen

De beste leeftijd voor een beugel ligt meestal tussen de 10 en 16 jaar. Dan is de kaakgroei nog goed te beïnvloeden waardoor een behandeling makkelijker is. Soms is er door het wisselen meer ruimte gekomen of moet je kaak eerst nog verder groeien voordat met de behandeling gestart kan worden.

Beugel voor volwassenen

Niet alleen jongeren vinden het steeds belangrijker dat hun gebit er goed uitziet. Ook volwassenen kiezen meer en meer voor een beugel zodat ze gewoon lekker breeduit kunnen lachen.

Hoe verzorg ik mijn beugel?

Voor een maximaal resultaat moet je je beugel goed onderhouden. Minimaal twee keer per dag poetsen volgens de instructies die je van ons krijgt. Het schoonhouden van je tanden en kiezen is met een beugel lastiger dan normaal. We houden je mondhygiëne goed in de gaten. Indien nodig plannen we een extra afspraak bij een van onze preventieassistenten.

Drink geen koolzuurhoudende dranken, hierdoor kunnen de ringetjes rond je kiezen los gaan zitten. Eet ook geen harde snoepjes, kauwgom, nootjes en toffees.

Neem altijd contact met ons op als er iet aan je beugel kapot is.

Hoe werkt een beugelbehandeling?

Voor een beugel moet je regelmatig naar de praktijk komen. Voorafgaand aan het plaatsen van een beugel plannen we een uitgebreide intake. Tijdens dit consult worden er klinische foto’s en röntgenopnamen gemaakt en moet je “gips happen” voor gebitsmodellen. Op basis daarvan maakt Ana een behandelplan voor jou. Dit plan wordt uitgebreid besproken tijdens het vervolgconsult. Daarna wordt je beugel geplaatst.

En dan plannen we maandelijks een afspraak om je beugel te controleren en aan te passen.

Zodra je tanden optisch recht staan maken we weer een röntgenfoto om te controleren of ook de wortels rechtstaan. Het is immers niet de bedoeling dat de tanden weer terug gaan naar de oude positie als de beugel verwijderd is.

Wanneer het gewenste resultaat is behaald wordt de beugel verwijderd. We plaatsen een spalkje achter de tanden of je krijgt een nachtbeugel om te voorkomen dat de tanden alsnog weer scheef gaan staan.

Waarom kiezen voor Mondzorgcentrum Takenhofplein?

  • Geen lange wachtlijsten
  • 100% veilig voor je gebit
  • Moderne praktijk en technieken
  • Ideale locatie naast Takenhofplein (Nijmegen-Dukenburg)
  • Aangesloten bij de Vereniging Tandartsen voor Orthodontie

Afspraak maken voor orthodontie

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Tevreden patiënten

Altijd met een goed gevoel naar de tandarts gaan is denk ik wel het fijnste wat er is aangezien naar de tandarts gaan normaal gesproken nooit echt een uitje zal zijn. Ze zijn duidelijk, geven eerlijk antwoord op al je vragen, tonen interesse en bovenal ze nemen alle tijd voor je.

Routebeschrijving Mondzorgcentrum

In tegenstelling tot wat de meeste routeplanners vermelden ga je op de rotonde na de afslag Grave/Dukenburg direct rechtsaf bij het bord met nummer 6, dus nog voor de afslag Kleve/ziekenhuizen/centrum.

Handige informatie Mondzorgcentrum

Openingstijden Mondzorgcentrum

Maandag
08:00 – 17:30
Dinsdag
08:00 – 17:30
Woensdag
08:00 – 17:30
Donderdag
08:00 – 17:30
Vrijdag
08:00 – 16:30

Ons team

Mondzorgcentrum Takenhofplein bestaat uit een professioneel team van tandartsen, mondhygiënisten en assistenten. Tijdens een vrijblijvend consult informeren zij je graag over de mogelijkheden.