Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.

Wat zijn facings?

Het zijn dunne schildjes die op de voorkant van tanden of kiezen worden geplaatst. Ze kunnen worden gebruikt om de vorm, kleur of grootte van tanden te verbeteren. Facings kunnen ook worden gebruikt om scheve of beschadigde tanden te verbergen.

Ze zijn gemaakt van een materiaal dat de kleur en textuur van natuurlijke tanden nabootst. Ze worden op de tanden of kiezen vastgelijmd met een speciale lijm.

Hoe werken facings?

Facings worden gemaakt van een materiaal dat de kleur en textuur van natuurlijke tanden nabootst. Ze worden op de tanden of kiezen vastgelijmd met een speciale lijm.

Ze worden gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. De tandarts zal uw tanden en gebit beoordelen en samen met u bespreken wat u wilt bereiken met facings. De tandarts zal dan wat glazuur van de tanden of kiezen afslepen om ruimte te maken voor de facings. Ze worden vervolgens in het tandtechnisch laboratorium gemaakt op maat van uw tanden of kiezen.

De behandeling

De behandeling voor facings bestaat uit de volgende stappen:

 1. Eerste afspraak: Tijdens de eerste afspraak zal de tandarts uw tanden en gebit beoordelen. Hij of zij zal ook met u bespreken wat u wilt bereiken.
  Tijdens de eerste afspraak zal de tandarts uw tanden en gebit beoordelen. Hij of zij zal ook met u bespreken wat u wilt bereiken met facings. De tandarts zal u vragen om uw wensen voor uw glimlach te beschrijven. De tandarts zal ook uw tanden en gebit onderzoeken op tekenen van beschadiging of ziekte.
 2. Preparatie: De tandarts zal wat glazuur van de tanden of kiezen afslepen om ruimte te maken voor de facings. Tijdens de tweede afspraak zal de tandarts wat glazuur van de tanden of kiezen afslepen. Dit wordt gedaan om ruimte te maken voor de facings. De tandarts zal u een lokale verdoving geven om het afslijpen van het glazuur comfortabeler te maken.
 3. Maatwerk: Tijdens de derde afspraak zullen de facings worden aangebracht. Ze worden gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. De tandarts zal u een afdruk van uw tanden of kiezen maken. Ze worden in het tandtechnisch laboratorium gemaakt op maat van uw tanden of kiezen.
 4. Aanbrengen: Ze worden op de tanden of kiezen vastgelijmd. Tijdens de vierde afspraak zullen de facings worden aangebracht. De facings worden op de tanden of kiezen vastgelijmd met een speciale lijm. De tandarts zal u een lokale verdoving geven om het aanbrengen van de facings comfortabeler te maken.

Hoe lang duurt het zetten?

De behandeling duurt meestal twee tot drie afspraken. De eerste afspraak duurt ongeveer een uur. De tweede afspraak duurt ongeveer twee uur, omdat ze dan worden gemaakt. De derde afspraak duurt ongeveer een uur, omdat ze dan worden aangebracht.

Wat kosten facings?

De kosten variëren afhankelijk van het materiaal, de grootte en het aantal tanden of kiezen dat behandeld moet worden. De kosten beginnen bij ongeveer €1.000 per tand.

Zijn facings iets voor mij?

Het zijn een goede optie voor mensen die:

 • De vorm, kleur of grootte van hun tanden willen verbeteren
 • Scheve of beschadigde tanden willen verbergen
 • Een natuurlijke glimlach willen
 • Alternatieven voor veneers

Er zijn verschillende alternatieven voor facings, zoals:

 • Bleken: Bleken is een manier om de kleur van tanden te verbeteren.
 • Veneers: Veneers zijn dunner en worden gemaakt van composiet.
 • Implantaten: Implantaten zijn kunstmatige tanden die in het kaakbot worden geplaatst.

Tips voor de verzorging

 1. Poets uw tanden en gebit twee keer per dag met fluoridetandpasta
 2. Gebruik een zachte tandenborstel
 3. Flos dagelijks
 4. Vermijd het bijten op harde voorwerpen
 5. Laat uw facings regelmatig controleren door uw tandarts

Zijn facings iets voor u?

Het zijn een goede optie voor mensen die de vorm, kleur of grootte van hun tanden willen verbeteren. Ze zijn een duurdere optie dan andere behandelingen, maar ze kunnen een natuurlijke en mooie glimlach geven.

Contact

Heeft u een specifieke vraag over de mogelijkheden van het plaatsen van facings, neem dan gerust contact op via 024 212 212 8 of balie@mctp.nl. Of maak direct een afspraak.

Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken voor uw gebit.

Andere interessante categorieën

Stel een vraag